UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ворог просувається в напрямку Часового Яру — DeepState

Складною є ситуація в районі Покровська.

Збройні сили РФ мають успіхи на Донецькому напрямку. Аналітики DeepState повідомляють, що окупанти просунулися в районі Часового Яру, а також біля населених пунктів Сокіл, Нетайлове та Соловйове.

На Краматорському напрямку противник атакує з Бахмута в напрямках Часів Яр, Іванівське та Кліщіївка. Як зазначає Генеральний штаб ЗСУ, ворог намагається просунитися та покращити тактичне положення. Оборона Часового Яру є вкрай принциповою, оскільки місто є плацдармом для розгортання наступальних дій РФ на Слов'янськ та Краматорськ.

Читайте також: Окупанти закидають кілька напрямків керованими авіабомбами – Зеленський

Вчора, 21 травня, російські війська 23 рази намагалися прорвати українську оборону на Донеччині. Генштаб повідомляв, що російські війська продовжують наступи на багатьох напрямках. Особливо складною є ситуація в районі Покровська. Також бої тривають поблизу Калинового, Новоолександрівки, Сокола та Уманського.

Крім того, британська розвідка повідомляла, що попри розгортання бойових дій у Харківській області, високою залишається інтенсивність російських атак на Донеччині та намагання Росії просунутися на східному напрямку.

Раніше, спікер 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Роман Гасько розповів, що битва за Часів Яр зараз у розпалі, а перспективи зменшення інтенсивності бойових дій на цьому напрямку немає.