UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Харківщині затримали чоловіка, який стріляв по перехожих

Зловмиснику загрожує до семи років в'язниці.

© Національна поліція України
Потерпілі впізнали злочинця
Потерпілі впізнали злочинця
© Національна поліція України
© Національна поліція України

В Харківській області поліцейські затримали чоловіка, який влаштував стрілянину по перехожих в місті Первомайський, повідомляє на своїй сторінці у Facebook поліція Харківської області.

"Зловмисником виявився 30-річний житель міста Первомайський. Поліцейські вилучили у нього пристрій для відстрілу набоїв з гумовими кулями "STALKER". Будь-які дозволи на носіння та зберігання зброї у чоловіка відсутні", - йдеться в повідомленні відомства.

29 жовтня Первомайський відділ поліції надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що незнайомий чоловік біля кафе загрожує йому пістолетом.

За вказаною адресою поліцейські затримали 30-річного чоловіка, у якого вилучили пристрій для відстрілу патронів. Експерти виявили в магазині три патрони з гумовими кулями і один в патроннику. Пістолет зловмисника на обліку в поліції не значиться.

Поліцейські встановили, що затриманий за описом схожий на чоловіка, який кілька днів тому стріляв у людей біля кіосків у місті Первомайський. Тоді троє чоловіків отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Під час слідчих дій потерпілі впізнали злочинця.

Досудове розслідування проводиться за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Клопотання про обрання стосовно чоловіка запобіжного заходу вже направленов суд .

Нагадаємо, що 27 жовтня в місті Первомайський Харківської області сталася стрілянина, в результаті чого троє чоловіків отримали вогнепальні поранення.