UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Харківщині прикордонники завадили вивезенню до РФ танкового пристрою нічного бачення

Прилад до країни-агресора везла 50-річна харків'янка, жінку затримали.

© Фото: Держприкордонслужба України
Пристрій нічного бачення призначався для танків країни-агресора
Пристрій нічного бачення призначався для танків країни-агресора
© Фото: Держприкордонслужба України
© Фото: Держприкордонслужба України
© Фото: Держприкордонслужба України

Прикордонники затримали на пункті пропуску "Чугунівка" (Харківська область) громадянку України, яка намагалась вивезти до Російської Федерації військовий прилад - пристрій нічного бачення ТКН-1С, призначений для встановлення на бронетехніку, повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

"У ході здійснення прикордонного контролю правоохоронці встановили, що відносно харків'янки 1968 року народження є доручення від Служби безпеки України, щодо можливої спроби незаконного переміщення через кордон заборонених предметів та матеріалів. Під час поглибленого огляду особистих речей жінки правоохоронці виявили у сумці пристрій нічного бачення ТКН-1С", - розповідають прикордонники.

Цей танковий командирський оглядовий пристрій призначений для оснащення танків, що перебувають на озброєнні Збройних сил РФ. "Нашу співвітчизницю та зазначений пристрій встановленим порядком передано представникам Служби безпеки України", - додали у ДПСУ.

Нагадаємо, у червні співробітники Державної прикордонної служби України виявили у російському рейсовому автобусі два танкові прожектори типу "Луна". Водій автобусу пояснив, що отримав пакунок від незнайомця у Санкт-Петербурзі, та мав передати його в одному з українських міст. Прикордонники вилучили вантаж.