UA / RU
Підтримати ZN.ua

На хабарі спіймали співробітницю департаменту земельних ресурсів КМДА

Чиновницю взяли на гарячому при отриманні 40 тисяч гривень за погодження дозвільних документів на оренду землі для ведення бізнесу.

© Служба безпеки України
© Служба безпеки України
© Служба безпеки України

Співробітники Служби безпеки України у понеділок, 6 лютого, затримали в. о. начальника відділу департаменту земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації при отриманні хабара.

У прес-службі СБУ повідомили, що посадова особа вимагала у підприємця 50 тисяч гривень за погодження дозвільних документів на оренду землі для ведення бізнесу. Оперативники затримали її безпосередньо в приміщенні департаменту при отриманні частини хабара – 40 тисяч.

У прокуратурі Києва, яка здійснює процесуальне керівництво у даному провадженні, уточнили, що стосовно співробітниці КМДА відкрито кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянка або одержання неправомірної вигоди посадовою особою). Затриманій найближчим часом буде вручено повідомлення про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, у неділю, 29 січня, стало відомо про арешт заступника обласного прокурора Кіровоградської області. Олексій Варакін намагався підкупити військового прокурора, щоб той не подавав апеляцію на рішення суду. Варакіна було затримано під час передачі хабаря.

У понеділок, 30 січня, в Запоріжжі затримали доцента вишу. Викладач брав гроші зі студентів, які здавали його предмет, а хабарі тримав у виданні Кримінального кодексу України.