UA / RU
Підтримати ZN.ua

На фронті загинув директор "Глобал Спірітс Груп" Олег Пігулевський

Під час виконання бойового завдання під Новогродівкою на Донеччині загинув у бою

На фронті загинув топменеджер Global Spirits, директор ТОВ "Глобал Спірітс Груп" Олег Пігулевський. Він загинув під Новогродівкою Донецької області - на одному з найгарячіших зараз напрямків.

Це підтвердила пресслужба Global Spirits та Володарська селищна територіальна громада Білоцерківського району Київської області, звідки він родом, і яка розмістила на сайті його біографію.

"З великим жалем змушені повідомити про загибель захисника України, командира військової частини, командира окремого стрілецького батальйону окремої механізованої бригади армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, підполковника Олега Георгійовича Пігулевського, уродженця села Городище-Пустоварівське", повідомили у громаді.

Олег Пігулевський народився 1 липня 1972 року.

В 1989 році закінчив Городище-Пустоварівську середню школу. В 1990 році вступив до Новосибірського вищого загального військового командного училища, яке успішно закінчив в 1994 році та отримав звання лейтенанта. З 1998 року по 2004 рік проходив службу в лавах ЗСУ на різних посадах, в тому числі був начальником штабу розвідувального батальйону 72-ї механізованої дивізії.

На військову службу був призваний у березні 2022 року. В стислі терміни сформував батальйон і  вже з 1 квітня керував зайняттям батальйонного району оборони та його обладнанням у складі Угруповання сил і засобів оборони столиці біля села Нові Петрівці Вишгородського району, а пізніше - в районі населених пунктів Згурівка, Нова Олександрівка, Черевки Броварського району, на другому рубежі оборони Києва.

На початку 2023 року брав участь в обороні села Кліщіївка Бахмутського району Донецької області. У надскладних умовах зумів досягти виконання бойових завдань з утримання позицій на східних та південно-східних околицях Кліщіївки з найменшими втратами. Пізніше організовував оборону Куп'янська. Під Дворічною отримав контузію, але залишився в строю.

Організував оборону на правому березі річки Оскіл північніше населеного пункту Дворічна Куп’янського району Харківської області та керував батальйонним районом оборони у безпосередньому зіткненні з противником. Завдяки вмілим діям батальйону противнику жодного разу не вдалося прорвати перший рубіж лінії оборони.

Наказом Міністерства оборони України нагороджений відзнакою “Іменна вогнепальна зброя”.

2 серпня 2024 під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новогродівка Покровського району Донецької області загинув у бою.

У Олега Пігулевського залишилися мама, дружина, донька та син, дві внучки.

У цивільному житті був успішним бізнесменом і збирався повернутися на свою посаду після війни - у компанію, яку заснував його бойовий побратим, снайпер Євген Черняк.