UA / RU
Підтримати ZN.ua

На донецькому напрямку бойовики обстрілювали сили АТО з мінометів

На більшість ворожих провокацій українські військові реагували вогнем у відповідь.

протягом 16 жовтня станом на 18:00 в зоні проведення АТО в Донбасі російсько-окупаційні угруповання 12 разів порушили режим тиші, повідомляє на своїй сторінці у Facebook прес-центр штабу АТО.

Про загиблих і поранених в лавах української армії не повідомляється.

Наголошується, що більше половини обстрілу зафіксовано донецькому напрямку. Так, з гранатометів різних видів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ворог двічі бив по захисників Авдіївки і шахти Бутівка. Також двічі під вогонь стрілецької зброї окупантів потрапили позиції сил АТО біля Кам'янки. А неподалік від Залізного проросійські найманці випустили 4 міни калібру 82 міліметри. Крім того, близько 14:00 і майже протягом години противник бив з міномета в районі Залізного, де взагалі немає укріплень української армії.

На приморському напрямку з протитанкового гранатомета бойовики обстріляли підступи до Старогнатовки. А стрілецьку зброю застосовували неподалік від Водяної і Павлополя.

На луганському напрямку під вогнем великокаліберних кулеметів ворога виявилися українські опорні пункти в околицях Новоолександрівки.

На більшість провокацій противника сили АТО відповідали вогнем з піхотного озброєння, не забороненого мирними домовленостями.

Нагадаємо, що протягом 15 жовтня російсько-терористичні війська 16 раз обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

В кінці доби обстановка в Донбасі залишалася напруженою, але контрольованою бійцями ВСУ.

Увечері, після 18:00, бойовики продовжували обстрілювати позиції українських військових, при цьому використовували переважно легке піхотне озброєння. Бійці ВСУ 11 разів відповідали ворогові відкриттям вогню на поразку.