UA / RU
Підтримати ZN.ua

На донецькому напрямку бойовики обстріляли опорні пункти сил АТО з 122-мм артилерії

По позиціях українських військових під Широкиним російські окупанти застосували 122-мм артилерію, 120 і 82-мм міномети.

За минулу добу в районі проведення антитерористичної операції російські окупаційні війська 61 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО, повідомляє прес-центр штабу АТО в понеділок, 4 липня.

У тому числі 38 разів на - донецькому, 20 - на маріупольському і три на луганському напрямках.

На донецькому напрямку під вогонь з 122-мм артилерії потрапили українські опорні пункти в Пісках і Зайцевому. "Із заборонених мінськими угодами 120-мм мінометів ворог бив в Авдіївці та Новгородському. Під обстріл з гранатометів потрапили наші позиції в Мар'їнці, Луганському, Пісках та Троїцькому", - йдеться в повідомленні.

Не припиняє противник збройні провокації та на маріупольському напрямку. Гаряче все було під Широкиним. "Тут російські окупанти застосували 122-мм артилерію, 120 і 82-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Також, мінометів калібру 120 ворог стріляв по Водяному і Красногорівці", - повідомили в прес-центрі.

На Луганщині противник вів вогонь із стрілецької зброї по нашим захисникам поблизу Новоолександрівки і Новотошковского.

Читайте також: Бойовики за добу 48 разів обстріляли позиції сил АТО – штаб

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Светлодарский виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційний спротив". За їх даними бойовики підсилюють підрозділи в районі Светлодарскої дуги. В даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.