UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Донеччині затримали бойовиків терористичного батальйону "Чорна сотня"

Екс-бойовик призналсвою провину і згоден допомагати слідству.

У Мар'їнці поліцейські затримали бойовика батальйону "Чорна сотня", який розвантажував вагони зі снарядами, повідомили в прес-службі поліції Донецької області.

"Мар'їнські поліцейські затримали бойовика батальйону "Чорна сотня", який розвантажував вагони зі снарядами", - повідомили в поліції.

Повідомляється, що в 2015 році 27-річний житель Курахове поїхав на заробітки на окуповану територію. Спочатку працював на будівництві, а згодом набув батальйон терористів "Чорна сотня".

Базувався батальйон спочатку в м. Сніжне, а згодом в Торезі. Чоловік довгий час не отримував завданнь від керівництва, йому говорили, що в частині недостатньо зброї і техніки. За словами найманця, він бачив озброєних військових без будь-яких розпізнавальних знаків. Кілька разів його возили в Іловайськ, де вони розвантажували вагони зі снарядами.

Після тримісячного перебування "на казармі" чоловік вирішив звільнитися, адже обіцяних грошей так і не отримав. Потім поїхав в іншу країну працювати на будівництві, а нещодавно повернувся додому.

Наголошується, що затриманий екс-бойовик свою провину визнав і погодився допомагати слідству.

Стосовно правопорушника відкрито кримінальне провадження за ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Терористи обстріляли Гнутове з мінометів, а Талаківку – з БМП

Раніше повідомлялося, що затриманий бухгалтер вугледобувного підприємства, який фінансував терористів. Затримана перебувала у складі організованої злочинної групи і брала участь у привласненні коштів від продажу вугілля та фінансування бойовиків ОРДЛО.