UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Донеччині бойовики обстріляли позиції ЗСУ із заборонених мінометів і танків

Унаслідок бойових дій загинув один український військовий, ще четверо бійців дістали поранення та бойові травмування.

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 21 квітня, 47 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються. Терористи й надалі застосовують для ведення вогню заборонене Мінськими угодами озброєння.

На донецькому напрямку окупанти накривали мінометним вогнем калібру 120 мм і вогнем з озброєння танків опорні пункти українських військових поблизу Павлополя та Пищевика. Міномети цього ж калібру терористи також застосовували для обстрілів Водяного і Новотроїцького, а з гранатометів і стрілецької зброї гатили по оборонцях Авдіївки, Кам'янки, Гнутового, Верхньоторецького, Водяного, Ломакиного та Невельського.

Під обстріл з великокаліберних кулеметів потрапили позиції бійців ЗСУ поблизу Пищевика, Новотроїцького, Черненко, Гнутового та Талаківки. Крім цього, під Павлополем і Талаківкою бойовики гатили з БМП, а зі стрілецької зброї – по Мар'їнці, Красногорівці, Лебединському, Широкиному та шахті "Бутівці". У районі Павлополя та Новотроїцького працювали ворожі снайпери.

На луганському напрямку вогнем з мінометів калібру 120 мм бандформування накривали позиції сил АТО неподалік Новоолександрівки, Катеринівки і Зайцевого. З мінометів меншого калібру – 82 мм – вони відкривали вогонь по захисниках Кримського, Новоселівки, Луганського, Новгородського та Зайцевого. З гранатометів різних систем та стрілецької зброї вони обстрілювали укріплення українських військових у районі Кримського та Луганського. Гранатомети терористи також застосовували для обстрілу Зайцевого, а великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю – Новоселівки.

Читайте також: У Донецькій області почали відновлення водопостачання у три населені пункти

Нагадаємо, напередодні окупанти 31 раз обстріляли позиції українських військових в Донбасі, двоє захисників дістали поранення.

Як повідомлялося, 26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України.

З 5 березня в зоні АТО було оголошено всеосяжне стійке перемир'я, яке російські терористи порушили за годину після його початку. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.