UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донбассі зазнали поранень троє українських військових - штаб АТО

За минулу добу бойовики чотири рази порушували режим припинення вогню.

З початку доби зафіксовано чотири обстрілу позицій Збройних сил України з боку проросійських бойовиків, поранення отримали троє українських військовослужбовців, повідомляють в штабі АТО.

"Дотримання режиму припинення вогню немає і далі. Незважаючи на невелику кількість обстрілів, російсько-окупаційні угруповання на деяких ділянках лінії розмежування продовжують провокувати сили АТО до бойових дій... На Донецькому напрямку, на приморській області нашої оборони, противник вів вогонь з 82-мм мінометів поблизу Лебединського. Міномети калібру 120-мм загарбники застосували по опорним пунктам сил АТО недалеко від населеного пункту Піски. В районі Кам'янки ворог обстріляв українських захисників зі стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

Раніше 25 лютого російсько-терористичні війська п'ять разів прицільно обстріляли позиції українських військових в Донбасі.

Під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 20 грудня, було погоджено безстрокове припинення вогню з 00:00 23 грудня.

Проте бойовики порушили його у той самий день. Вони провели провокаційні обстріли українських позицій на Світлодарській дузі з БМП, мінометів і гранатометів. Загалом з початку "різдвяного" перемир'я було зафіксовано лише один день повного режиму" тиші".

"Новорічне перемир'я" стало 12-м з початку війни в Донбасі. "Шкільне" та "хлібне" перемир'я, що передували йому, систематично порушувалися російсько-терористичними формуваннями.