UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Донбасі затримали таксиста, який за завданням росіян шпигував за HIMARS

Він також випитував інформацію у пасажирів.

У Покровську Донецької області Служба безпеки України затримала інформатора РФ, який передавав ворогу інформацію про локації Сил оборони. Найбільше всього його цікавили реактивні системи залпового вогню HIMARS, повідомляє СБУ.

Зазначається, що для виконання ворожого завдання чоловік обʼїжджав місто під виглядом водія таксі. Під час поїздок він також випитував у пасажирів потрібну росіянам інформацію щодо розташування Сил оборони. Окрім HIMARS, його також цікавили координати штабів, опорних пунктів та маршрутів руху озброєння українських захисників.

Виявилось, що ворожим агентом був мешканець сусіднього Мирнограда. Він передавав росіянам інформацію через Telegram-бот. У нього вже вилучили мобільний телефон з доказами злочинної діяльності.

Читайте також: Готували теракти в Україні та ЄС. СБУ та Нацполіція затримали агентурну мережу ФСБ РФ

Наразі чоловік перебуває під вартою. Йому повідомили про підозру за статтею про несанкціоноване поширення інформації про розташування ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Ворожий агент може відправитись у вʼязницю на вісім років.

Раніше СБУ затримала на Донбасі інформаторку воєнної розвідки РФ, яка збирала дані про українських військових на покровському напрямку. Наразі він є найгарячішим на фронті.