UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Донбасі від обстрілів бойовиків загинув український військовий

Наразі ситуація в районі проведення ООС залишається контрольованою українськими військовослужбовцями.

Бойовики обстрілювали позиції українських військових на Донбасі напередодні Нового року і 1 січня зранку. Внаслідок обстрілів загинув український військовий, повідомила прес-служба штабу ООС.

 «Упродовж 31 грудня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню. На Донеччині, неподалік Травневого противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що поблизу Авдіївки бойовики здійснили обстріл зі стрілецької зброї.

«Станом на 11 годину ранку 1 січня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню. В напрямку Широкине противник відкривав вогонь з автоматичних і протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів», - повідомляє прес-служба.

Українські військові відкривали вогонь у відповідь, однак не застосовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

«Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідувало 700 осіб, а на підконтрольну Україні територію прибуло 485 осіб», - повідомили в ООС.

Наразі ситуація в районі проведення ООС залишається контрольованою українськими військовослужбовцями.

Читайте також: Лавров загрожує Україні "захищати" громадян Росії на Донбасі

Раніше повідомлялося, що спостерігачі ОБСЄ зафіксували на окупованій території Донецької та Луганської областей 168 одиниць військової техніки збройних формувань РФ, яку бойовики розмістили з порушенням Мінських домовленостей.

Під час щорічної пресконференції президент РФ Владімір Путін звинуватив нашу країну у підготовці нападу на бойовиків "Л/ДНР", а Захід у спробах завадити РФ втрутитися. На це одразу ж відреагували в МЗС України, закликавши Москву краще спрямувати усі зусилля на дипломатичне врегулювання ситуації на Донбасі.  

Виконання політичної частини мінських домовленостей зруйнує Україну. Детальніше читайте у статті Тетяни Силиної "Трупна отрута "Мінська": три способи уникнути страти України, яку задумав Путін".