UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Донбасі росіяни продовжують атакувати практично на всіх напрямках – Генштаб

Окупанти обстрілюють позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру 

Росіяни продовжують наступати на Донбасі з метою захоплення усієї території Донецької та Луганської областей. Про це у своєму зведенні повідомив Генштаб.

"Силами окремих підрозділів Західного військового округу, 11-го армійського корпусу балтійського флоту, Східного та Центрального військових округів, ворог здійснює підготовку до відновлення наступу на слов’янському напрямку. Здійснив спробу наступальних дій в районі населеного пункту Довгеньке. Цей наступ відбито підрозділами Сил оборони, ворог зазнав втрат і відступив", – йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

На донецькому напрямку противник не полишає спроб прорвати оборону наших військ та вийти на адміністративні кордони Луганської області. На сєвєродонецькому напрямку ворог зосередив зусилля у напрямку населеного пункту Сєвєродонецьк. Вів штурмові дії в районі Тошківки. На бахмутському напрямку, за підтримки артилерії, противник вів бойові дії в районі Олександропілля. За результатами вогневого ураження Силами оборони зазнав втрат та відступив.

На деяких напрямках активних наступальних дій окупанти не вели, проте продовжували обстрілювати позиції Сил оборони. Наприклад, активних бойових дій за останню добу не спостерігалося на лиманському напрямку. Проте окупанти обстрілювали інфраструктуру в районах населених пунктів Лиман, Озерне та Діброва.

На авдіївському, курахівському, новопавлівському та запорізькому напрямках також помітно зниження інтенсивності ведення бойових дій. Ворог намагається закріпитись на досягнутих рубежах, обстрілює позиції Сил оборони. Завдавав авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Авдіївка, Новоселівка Друга, Новомихайлівка та Микільське.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який хотів проникнути до лав бойового підрозділу ЗСУ

Нагадаємо, Кремль перекидає на Луганщину військових і техніку з «русской глубинки», а також з інших напрямків.