UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Донбасі РФ основні зусилля зосереджує на Бахмутському напрямку – Генштаб

Станом на ранок бойові дії тривають на напрямках Володимирівка – Соледар та Покровське – Бахмут.

Окупанти в намаганні витіснити підрозділи ЗСУ із зайнятих рубежів на бахмутському напрямку обстріляли з застосуванням артилерії низку населених пунктів. Крім інших, під ворожу атаку потрапили Бахмутське, Опитне Травневе, Виїмка, Берестове. Ворог водночас завдав авіаударів поблизу Семигір’я та Білогорівки, повідомляє Генштаб.

В напрямку Сіверська противник здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії, а також танків біля цього міста, а також Серебрянки та Григорівки. Вів повітряну розвідку БпЛА неподалік Никифорівки та Тетянівки.

Читайте також: Ворог зосереджує зусилля на створенні умов для наступу на Сіверськ і Соледар – Генштаб

Ворог вів наступ в районі західної околиці Берестового, успіху не мав, відійшов. Така ж ситуація на напрямках Володимирівка – Яковлівка та Семигір’я – Кодема.

Нагадаємо, внаслідок нічного обстрілу Слов’янська декілька днів тому окупанти пошкодили 8 багатоповерхівок, 13 приватних будинків.

Станом на cьогоднішній ранок, на напрямках Володимирівка – Соледар та Покровське – Бахмут бойові дії тривають.

Читайте також: Під час штурму Покровського та Вуглегірської ТЕС ворог зазнав втрат і відступив — Генштаб

На напрямку Відродження – Кодема та Доломітне – Семигір’я українські воїни завдали потужного вогневого ураження та змусили окупантів відійти.

Читайте також: В Авдіївці немає жодного будинку, який не був би або зруйнованим, або пошкодженим — Кириленко

На авдіївському напрямку ворог обстрілював район Авдіївки. Намагався покращити тактичне положення, безуспішно, з втратами відійшов.