UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Донбасі окупант здійснив провокаційні постріли

Українські воїни, спільно з керівництвом Луганської ОДА допомагають місцевим жителям, які постраждали від недавніх пожеж.

Сьогодні, 5 серпня, окупанти здійснили два провокаційні постріли з підствольного гранатомета поблизу населеного пункту Шуми.

Про це на брифінгу о 12:00 повідомив офіційний представник Міноборони Максим Праута.

"З початку поточної доби до полудня збройні формування РФ один раз вдалися до вогневої провокації, здійснивши два постріли з підствольного гранатомета поблизу населеного пункту шуми. Вогонь у відповідь наші воїни не відкривали. Бойових втрат і поранень серед наших захисників немає", - повідомив він.

Читайте також: Україна розробляє економічну стратегію для Донбасу - Резніков

За словами офіцера, Об'єднані сили в районі проведення операції продовжують здійснювати заходи, спрямовані на допомогу місцевому населенню і поліпшення якості життя людей. Так, за сприяння представників цивільно-військового співробітництва триває відновлення електропостачання в селах Травневе та Гладосове, які через бойові дії тривалий час були відрізані від електроживлення. У частині Травневого мережу вже відновили, роботи тривають.

Командування Об'єднаних сил спільно з керівництвом Луганської ОДА та благодійними організаціями продовжують надавати допомогу жителям населених пунктів Луганської області, які постраждали внаслідок нещодавньої пожежі. Для учнів місцевої школи в селищі Смолянинове військовослужбовці привезли шкільне приладдя, рюкзаки, книги, підручники, одяг та іграшки.

Нагадаємо, протягом вівторка збройні формування РФ здійснили три провокаційні одиночні постріли у бік українських позицій.

Вночі противник один раз вистрілив з ручного протитанкового гранатомета недалеко від населеного пункту Піски. А пізніше, поблизу Майорського ворог спробував спровокувати наших воїнів одним пострілом з підствольного гранатомета. Таку ж тактику застосували і у Луганського.

Раніше ZN.UA писало, що стратегічні цілі політичного режиму Росії залишаються незмінними: повернення України в зону свого цілковитого впливу, ліквідація її національної ідентичності та незалежності, встановлення зовнішнього контролю над процесами, що відбуваються в нашій країні. Детальніше у матеріалі Валерія Кондратюка "Релакс не на часі".