UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Донбасі через бойові дії пошкодили 4 залізничні станції

При обстрілі зруйновано станції Іловайськ, Пантелеймонівка, Ясинувата, Донецьк.

В результаті бойових дій та артобстрілу пошкоджені станції Донецьк, Ясинувата, Кринична, Пантелеймонівка та Іловайськ Донецької залізниці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрзалізниці".

"З 8 по 10 серпня тривали бойові дії в районі станцій Донецьк, Ясинувата, Кринична, Пантелеймонівка та Іловайськ Донецької залізниці. Зокрема, на станції Іловайськ під час артобстрілу зруйновано вагонне депо, будівлі будівельно-монтажного управління, маневрового диспетчера Північної гірки, тягової підстанції та пожежної частини", - йдеться в повідомленні.

Через артобстріли постраждали також контактна мережа та шляхи перегонів Донецьк-Рутченкове, Доля-Мандрикіне (парні-непарні шляхи) і Рутченкове-Мандрикіне (по парній колії). Рух на ділянках Донецьк-Рутченкове і Доля-Мандрикіне, на перегоні Скотувата - Ясинувата на даний момент припинено.

Після артобстрілу на станції Ясинувата пошкоджені рейки, контактний провід і опора контактної мережі. Проте затримки потягів по Ясинуватої не було.

Пошкоджено два стрілочні переводи на станції Донецьк-Північний. Також на станції зникла напруга на всіх шляхах. Встановити ступінь пошкодження неможливо через продовження обстрілу станції.

На перегонах Макіївка - Кринична і Кринична - Ханженкове, в результаті бойових дій, пошкоджено контактну мережу. Рух потягів на перегоні Кринична - Ханженкове здійснюється тепловозною тягою.

Військові виявили підрив рейок в кількох місцях на перегоні станцій Дебальцеве-Сортувальна - Чорнухине та від Чорнухине до станції ім. Крючкова. Ступінь пошкодження з'ясовується. Рух потягів через закритий перегін. !zn

Читайте також:

Збитки від пошкодження залізниць на сході України складають майже 600 млн грн

"Укрзалізниця" на Донбасі відновила 40 зруйнованих терористами об'єктів