UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Дніпропетровщині коронавірусом захворіли п'ятнадцять священнослужителів: проводиться епідеміологічне розслідування

Шестеро хворих госпіталізовано.

У Дніпропетровській області у період з 17 липня зареєстровано спалах захворювання з 15 випадками серед священнослужителів у п'яти відділеннях релігійної організації. Розпочато епідеміологічне розслідування, повідомляє пресс-служба обласної ради.

Наголошується, що серед хворих 6 священнослужителів госпіталізовані, решта знаходяться в самоізоляції.

«Зважаючи на місце проживання і служби хворих, не виключена можливість подальшого поширення спалаху захворювання серед священнослужителів та парафіян. Оскільки тільки по першому хворому під час богослужінь у м. Дніпро та м. Петропавлівка за два тижні могли приймати участь понад 2 тисячі осіб», - підкреслив керівник обласного лабораторного центру Роман Чуб.

В ході епідеміологічного розслідування, медики встановлюють коло контактних осіб за місцем проживання і місцем проведення богослужінь, проводиться дезінфекція приміщень релігійних організацій. 

Читайте також: Священнослужителі УПЦ МП в Одесі приховують заражених і закликають ігнорувати карантин – медики

Раніше повідомлялося про те, що митрополиту Симеону, голові Вінницько-Барської єпархії Православної церкви України, діагностували COVID-19. Коронавірус у єпископа виявили під час планового лікування хронічного захворювання. Приміщення кафедрального Свято-Преображеского собору продезінфікували. Священики, працівники єпархії та інші люди, з якими контактував митрополит, здали тести на коронавірус.