UA / RU
Підтримати ZN.ua

На чернігівському, конотопському та сумському напрямках очікується збільшення артобстрілів

Війська РФ здійснюють нарощування своєї системи вогневого ураження.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України Олексій Громов заявив, що війська РФ нарощують систему вогневого ураження на чернігівському, конотопському та сумському напрямках, інформує "Інтерфакс-Україна".

"На чернігівському, конотопському та сумському напрямах активність противника протягом тижня характеризувалася нанесенням авіаційних ударів, обстрілами позицій наших військ, зокрема тих, що виконують завдання на кордоні. За наявною інформацією, противник здійснює нарощування своєї системи вогневого ураження. Так, протягом тижня він перемістив на сумський напрямок батарею 152-мм самохідних установок "Гіацинт-Б" та реактивну батарею БМ-21 "Град" у напрямку населеного пункту Шостки", - наголосив Громов.

За його словами,  очікується збільшення артилерійського обстрілу позицій українських військ та населених пунктів прикордонних районів та проведення демонстраційних дій уздовж українського кордону.

Читайте також: На Харківщині, Сумщині та в Дніпрі прогриміли вибухи

Війська РФ у середу, 6 липня, обстріляли декілька районів Сумської області зазначив голова військової обласної адміністрації Дмитро Живицький.