UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Ченігівщині ОЗУ тримала в рабстві понад 200 людей

Угруповання діяло під виглядом центру реабілітації наркозалежних.

У Чернігівській області СБУ викрила злочинне угруповання, яке під прикриттям центру реабілітації наркозалежних звертала людей в рабство.

Як повідомили в прес-службі СБУ, члени угруповання приймали замовлення на примусове "лікування" у так званому реабілітаційному центрі людей, які, на думку їхніх родичів або знайомих, страждали від наркотичної, алкогольної або іншій залежності. Після того виїздили до "замовленим" і під психологічним тиском змушували їх їхати на "лікування". У разі відмови наркозалежних примусово доставляли в реабілітаційний центр.

"Реабілітанти" містилися у спеціально відведених бараках і підвалах, де піддавалися тортурам. Вони не могли самостійно покинути місце перебування, не розпоряджалися власним часом і примусово працювали на деревообробному виробництві, сільськогосподарських та будівельних роботах на користь власників "реабілітаційного центру".

У результаті спецоперації співробітники СБУ звільнили понад 200 незаконно утримуваних людей, які вже підтвердили факти катування і заподіяння їм тяжких тілесних ушкоджень. Також затримано 22 наглядача, у тому числі троє організаторів "бізнесу".

Також повідомляється, що в минулому році на Харківщині співробітники служби ліквідували мережу місць незаконного змісту людей, функціонувала під виглядом платних реабілітаційних центрів для наркозалежних.