UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Буковині постануть перед судом двоє правоохоронців, які незаконно переправляли чоловіків за кордон

Один з них може потрапити до вʼязниці на сім років, інший — на девʼять.

Державне бюро розслідування (ДБР) повідомило про завершення досудового розслідування щодо двох правоохоронців, які незаконно переправляли за кордон чоловіків призовного віку. Пресслужба відомства зазначила, що їхні працівники вже передали до суду обвинувальні акти.

Зокрема, один із правоохоронців долучив до схеми двох своїх друзів. «Клієнтів» вони підбирали у Чернівцях, пізніше їх вивозили до прикордонного району. Звідти обвинувачений супроводжував чоловіків аж до кордону, при цьому попереджаючи про можливі перевірки документів. Його затримали 26 лютого під час надання однієї з таких «послуг».

Читайте також: Прикордонники попередили ухилянтів про небезпеку в румунських лісах

Інший правоохоронець разом зі своїми товаришами одягав ухилянтів у форму поліції, через що ті вільно оминали блокпости, після яких йшли пішки через ліс за кордон. Коштувала «послуга» дві тисячі доларів.

У ДБР зазначили, що проводять розслідування щодо цивільних осіб, причетних до схем. Обох правоохоронців звільнили, їх звинувачують у переправленні осіб через державний кордон (ч. 2, 3 ст. 332 КК України). Одному з них загрожує девʼять років вʼязниці, іншому — сім.

Раніше ДБР заявило про початок розслідування обставин смерті 24-річного чоловіка, який загинув при спробі незаконного перетину кордону з Румунією. Повідомлялось, що загиблий напав на прикордонника, у відповідь військовослужбовець застосував табельну зброю.