UA / RU
Підтримати ZN.ua

На блокпосту в зоні АТО на хабарі спіймали прикордонника

Інспектор Держприкордонслужби брав хабарі за переміщення вантажів.

На контрольному пункті пропуску "Нелиповка" Костянтинівського району Донецької області під час отримання хабара затриманий інспектор першої категорії Держприкордонслужби.

"Зловмисник зі спільниками – військовослужбовцями прикордонної служби України систематично вимагав гроші від суб'єктів підприємницької діяльності за безперешкодне переміщення вантажів через один із блокпостів в районі проведення антитерористичної операції", - повідомив прес-центр СБУ.

Прикордонника затримали під час отримання хабара у розмірі 2,5 тисяч грн. За даним фактом розпочато кримінальне провадження частини 3 ст. 368 КК.

Встановлено, що хабарник отримав понад 10 тисяч грн.

Раніше затриманий при отриманні хабара в 60 тисяч грн за дозвіл встановити кіоск голова райради Кривого Рогу повернувся на роботу.

Нагадаємо, що більшість затриманих за підозрою в корупції чиновників в Україні виходять під заставу. 8 липня президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду України найближчим часом внести зміни в українське законодавство, згідно з яким спіймані "на гарячому" корупціонери не могли б вийти під заставу.