UA / RU
Підтримати ZN.ua

На білоруському аеродромі приземлився російський борт, який може бути пов'язаний з силами "Вагнера" — моніторингова група

Йдеться про Іл-76 авіакомпанії "Абаканейр". 

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомляє, що на аеродром "Бобруйськ" у Білорусі близько 13:45 прибув російський військовий вантаж, який може бути пов'язаний з ПВК "Вагнера". У повідомленні на своєму Tg-каналі вони розповіли, що йдеться про приземлення літака Іл-76 (RA-76463) авіакомпанії "Абаканейр". 

"Гаюн" наголошує, що російські пілоти не дуже часто використовують це летовище. Воно знаходиться в 58 км від табору "Вагнера" по прямій. Ба більше, востаннє такий борт сідав на цьому аеродромі 12 жовтня, після чого він попрямував в Малі. 

"Не можна виключати, що і сьогоднішній приліт літака "Абаканейр" може бути пов'язаний з діяльністю ПВК. Можливо, цей борт вивезе ще якусь частину речей найманців, які зберігаються в таборі", - пише "Гаюн". 

Читайте також: Kyiv Post показало відео імовірної спецоперації ГУР зі знищення «вагнерівців» у Судані

Нагадаємо, у ЗСУ офіційно підтвердили, що вагнерівці повернулися воювати проти України. Втім, бойовиків, схоже, розкидали по різних бригадах та напрямках. У розвідці Британії звернули увагу на те, що російське Міноборони запровадило нову систему, в рамках якої колишніх найманців Євгєнія Прігожина визнали ветеранами. Як наслідок, тепер бійці "Вагнера" можуть отримувати відповідні надбавки. Ба більше, нещодавно їх група була включена до структури командування Національної гвардії Росії.