UA / RU
Підтримати ZN.ua

На адмінкордоні з Кримом поменшає пунктів пропуску

Завтра призупинить роботу КПВВ «Чаплинка».

Пункт пропуску «Чаплинка» на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом 19 жовтня призупинить роботу, дата відкриття КПВВ на разі невідома, повідомляє пресслужба ДПСУ.

Відповідне рішення ухвалила Херсонська ОДА, з огляду на стрімке зростання захворюваності на коронавірус у регіоні та «червоний» рівень епіднебзепеки.

Речник ДПС України Андрій Демченко розповів «Українській правді», що пропуск громадян фактично не здійснювався з червня. Місцева влада тоді видала розпорядження про тимчасове припинення роботи пункту пропуску і періодично подовжувала його. Зараз рішення ухвалили без подальших тимчасових рамок.

Водночас, пункт пропуску не був надто завантаженим: у до карантинні часи тут пропускали близько 100 осіб на день, у карантин – до десяти. А реконструкція КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» зробила їх більш привабливими для подорожуючих завдяки комфортним умовам. Крім того, дехто вважає «Чаплинку» менш зручною з логістичною точки зору.

Пункти пропуску «Каланчак» та «Чонгар» продовжуватимуть роботу і здійснюватимуть пропуск громадян і після 19 жовтня.

Читайте також: Бойовики «закрили» пункт пропуску «Станиця Луганська» для пенсіонерів

Нова хвиля коронавірусу в Росії стартувала набагато раніше, ніж в Україні. Звідти новий штам потрапив на окупований півострів і з послабленням карантину - на Херсонщину.

Докладніше про те, як місцеві медики першими прийняли бій з «Дельтою», читайте в інтерв'ю Алли Котляр з головним санітарним лікарем області Юрієм Ромаскевичем «Початок нової хвилі ковіду: на гребені – Херсонщина» для читачів ZN.UA.