UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС запустило проект #Unbreakable («Незламні») про бранців Кремля

Першим героєм став Осман Аріфмеметов

В рамках кампанії «Бути собою - це не злочин!» Міністерство закордонних справ України запускає проект #Unbreakable («Незламні»), спрямований на підтримку в'язнів Кремля: українців та кримських татар, незаконно ув'язнених Росією у тимчасово окупованому Криму та в Російській Федерації. Проект включає публікації публічних листів, написаних політичними в'язнями з в'язниць, повідомляє МЗС.

«Підтримка та звільнення всіх українських політв’язнів є одним із головних пріоритетів МЗС. Ми запускаємо проект #Unbreakable («Незламні»), присвячений нашим громадянам, які незаконно ув'язнені та утримуються в російських тюрмах. Основна мета ініціативи – розповісти історії в’язнів Кремля: їх переживання та думки, мрії та сподівання та привернути увагу до системних репресій в окупованому Криму. Проект також має на меті поінформувати світ про непереможні духи в’язнів Кремля. Це чи не єдиний засіб захисту від тортур та нелюдського поводження у в’язницях. «Публічність рятує життя», - сказала перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Перший герой проекту #Unbreakable («Незламні») - громадянський журналіст Осман Аріфмеметов. До арешту він транслював обшуки та викрадення кримських татар в окупованому Криму. Зараз йому загрожує до 20 років позбавлення волі за фальшивими звинуваченнями в тероризмі.

Читайте також: Російський суд виніс вирок політв'язню Олегу Приходьку за сфабрикованою справою

Раніше повідомлялося, що підконтрольний окупаційній владі «Джанкойський районний суд» Криму незаконно засудив до понад трьох років українського десантника Євгенія Добринського.