UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС України закликає українців утриматися від поїздок за кордон через пандемію коронавірусу

Країни світу одна за одною закривають свої кордони і оголошують карантин. Карантин на всій території України розпочався з сьогоднішнього дня.

Міністерство закордонних справ України закликало українців утриматися від будь-яких поїздок за межі країни у зв'язку з оголошенням 11 березня Всесвітньою організацією охорони здоров'я пандемії коронавірусу COVID-19.

"У зв'язку з офіційним оголошенням 11 березня ц.р. Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) пандемії коронавірусу COVID-19 у світі, а також застереженням щодо зростання ближчим часом кількості нових випадків зараження МЗС України наполегливо рекомендує українським громадянам утриматися від будь-яких поїздок за межі України", - йдеться в повідомленні українського зовнішньополітичного відомства в четвер.
У МЗС розповіли, що перш за все це стосується Китаю, Південної Кореї, Японії, Італії, Іспанії, Франції, Греції, Німеччини, Єгипту, ОАЕ, Туреччини, Таїланду, Ізраїлю.
МЗС рекомендував українцям, які залишаються в уражених вірусом країнах, бути уважними та обережними.
Дипломати закликають дотримуватися уникати відвідування уражених вірусом регіонів, повідомити про своє місцеперебування і контактних даних найближчим дипломатичну установу України, а також зареєструватися на веб-ресурсі "ДРУГ", стежити за рекомендаціями подорожуючим на сайті МЗС України та веб-ресурсі "Поради мандрівникам від Консульської служби України ".
Раніше повідомлялося, що ВООЗ оголосила про пандемію коронавірусу.