UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС України закликав українців утриматися від поїздок до Криму

МЗС не гарантує безпеку українців у Криму. За словами Дещиці, питання введення візового режиму з Росією залишається на порядку денному.

Українцям не варто їхати влітку відпочивати в Крим. Про це заявив виконуючий обов'язки міністра закордонних справ Андрій Дещиця.

"Я б зараз не радив українцям їхати влітку відпочивати в Крим. Одна з причин - це те, що ми не маємо повної гарантії того, що там є гарантована безпека і зрозумілі якісь нормативні законодавчі основи діяльності цієї влади самопроголошеної республіки", - підкреслив в.о. міністра.

Крім того, він відкинув припущення про створення повноцінних прикордонних пунктів пропуску на кордоні між материкової України і АРК. "Ми говоримо про посилення контролю, який би міг запобігти в'їзд в Україну екстремістів або агентів російських спецслужб", - зазначив Дещиця.

Дипломат також повідомив, що питання введення візового режиму з Росією залишається на порядку денному.

Але, за словами в.о. міністра, прийнятний варіант захисту кордонів для України - це ретельний паспортний і митний контроль і недопущення небажаних осіб на територію України.

"Це питання залишається на порядку денному. Якщо Росія прийме таке рішення в односторонньому порядку, то ми на взаємній основі приймемо таке ж рішення і щодо російських громадян", - розповів Дещиця. !zn