UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС України поклало відповідальність за заворушення у Донецьку на "туристів Путіна"

На думку МЗС України, російське зовнішньополітичне відомство у своїй заяві вдалося до перекручення фактів щодо подій в Україні, застосування подвійних стандартів і прямо втручалося у внутрішні справи України, що останнім часом стало "звичним для російської сторони".

Міністерство закордонних справ України обурене заявою Міністерства закордонних справ Росії щодо перекладання провини за заворушення у Донецьку 13 березня на українську владу. Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу у п'ятницю, 14 березня.

"Вражає своїм цинізмом і безвідповідальністю сьогоднішня заява МЗС Росії, в якій російська сторона у брутальний спосіб намагається перекласти відповідальність за трагедію на українську владу", - заявив Перебийніс.

За його словами, очевидно, що "провокація була спланована і має прямий зв'язок з цілеспрямованими деструктивними діями окремих громадян РФ і деяких російських громадських організацій, представники яких знаходяться в Україні з метою дестабілізації ситуації та ескалації напруги в Україні".

"Ми у черговий раз закликаємо Російську Федерацію припинити ескалацію напруги у Україні, припинити цей безлад, повернутися у міжнародне правове русло, перш за все, чітко дотримуватися вимог п. 7 ст. 2 Статуту ООН",- заявив Перебийніс. !zn

Читайте також:

Російське МЗС заявило про "право взяти під захист" жителів України, спотворивши події в Донецьку

У Донецьку побили учасників мітингу за єдність України, щонайменше одна людина загинула

Яценюк готовий обговорювати повноваження Криму, але не під дулами автоматів