UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС України запросило на зустріч Люблінського трикутника Білорусь

Глава МЗС Білорусі стане почесним гостем на зустрічі.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з білоруським колегою Володимиром Макеєм, в ході якої розповів йому про Люблінський трикутник і запросив на зустріч. Про це повідомила прес-служба українського МЗС в п'ятницю, 31 липня.

Так, Кулеба зазначив міцність двосторонніх відносин з Білоруссю і запросив главу МЗС стати почесним гостем на зустрічі міністрів України, Литви та Польщі.

"Білорусь і Україна є не просто партнерами, а й сусідами і друзями. Ми підтримуємо Білорусь в питаннях захисту її суверенітету і економічної безпеки", - підкреслив глава зовнішньополітичного відомства України.

Також Кулеба висловив подяку за оперативну передачу білоруською стороною списку затриманих бійців ПВК Вагнера і запевнив про його ретельне опрацювання компетентними органами України.

Крім того, сторони окремо зупинилися на питаннях торговельно-економічного співробітництва та домовилися про проведення найближчим часом політичних консультацій на рівні заступників міністра, зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, глави МЗС України, Польщі та Литви утворили «Люблінський трикутник» - новий формат міжнародного співробітництва між країнами. Зустріч відбудеться восени.