UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок в деякі регіони Франції

У Франції збільшилася кількість виявлених випадків коронавірусної інфекції.

Через збільшення кількості хворих на коронавірус= у Франції, МЗС України рекомендує українцям утриматися від поїздок в цю країну. Якщо ж ви знаходитесь у Франції, то дотримуйтеся рекомендацій щодо заходів захисту. Про це йдеться в заяві міністерства.

Дипломати рекомендують уникати відвідування регіонів (Oise, Somme, Haute Savoie, Alpes Maritimes), де зафіксовані випадки коронавірусу.

"У разі виявлення підвищеної температури і симптомів застуди під час перебування у Франції, рекомендуємо українцям обмежити пересування та невідкладно звернутися в медичний заклад або зателефонувати 15", - наголошується в повідомленні.

Інформаційна допомога по коронавірусу надається за телефоном "гарячої лінії" 0800 130 000 (дзвінок безкоштовний).

У МЗС також порадили громадянам України, які продовжують перебувати у Франції, зареєструватися у системі "ДРУГ".

Зазначимо, у суботу, 29 лютого, французький уряд повідомив про 16 нових випадків коронавірусу, таким чином кількість підтверджених випадків коронавірусу у Франції зросла до 100, про загиблих не повідомляється. 12 осіб одужали і 86 перебувають у лікарні, дев'ять із них перебувають у важкому стані.

Також у Франції обмежили масові зібрання людей, зокрема, які перевищують 5 тисяч осіб. Через поширення епідемії відмінили запланований на 1 березня паризький напівмарафон, на якому очікувалося 40 тисяч бігунів. Також на день раніше згорнуло роботу сільськогосподарське щорічне шоу. Між тим, міжнародний ярмарок нерухомості перенесли на червень.

Уряд також заборонив проведення будь-яких публічних зібрань в окрузі Уаза на північ від Парижа і в Ла-Бальм-де-Сіллінжи, місті у французьких Альпах, де були зареєстровані випадки захворювання.