UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС рекомендує українцям бути уважними та обережними в Єгипті

Зовнішньополітичне відомство не рекомендує туристам самостійно залишати готелі, які знаходяться під охороною.

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам, які перебувають на території Арабської Республіки Єгипет, бути гранично обережними, а в разі небезпеки чітко слідувати інструкціям осіб і служб, відповідальних за безпеку. Про це йдеться в офіційному повідомленні МЗС, розміщеному на сайті міністерства 9 листопада.

"МЗС рекомендує громадянам України, які планують здійснити подорож в Єгипет, врахувати невизначеність ситуації з безпекою в цій країні до завершення розслідування причин катастрофи російського літака", − йдеться в повідомленні.

Громадянам, які перебувають на території Єгипту, рекомендується проявляти підвищену увагу та обережність, не залишати без необхідності місця організованого відпочинку, які знаходяться під охороною і наглядом сил безпеки.

У разі різкого загострення ситуації необхідно чітко виконувати вказівки осіб, відповідальних за безпеку, правоохоронців та представників інших сервісних служб. Документи, гроші та речі першої необхідності необхідно зберігати в легкодоступному місці або тримати при собі, резюмує МЗС.

Раніше повідомлялося, що, за даними МЗС, в Єгипті перебуває близько 4000 українських громадян.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін зазначив, що Україна "щільно відстежує ситуацію, знаходиться в постійному контакті в реальному часі з Державіаслужбою".

"Поки що вона (Державіаслужба - ред.) вважає, що Україна може продовжувати літати аеропорти Єгипту. Зараз там дуже посилена безпека, літакам дана рекомендація обходити Сінай", − додав міністр.