UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща не визнає так звані вибори в Криму - МЗС країни

Польські дипломати заявили про підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Міністерство закордонних справ Польщі заявило, що не визнає проведені в неділю, 13 вересня, так звані російські вибори в тимчасово окупованому Криму. Про це йдеться в заяві МЗС Польщі.

"Вибори губернатора Севастополя були незаконними, як і голосування за кандидатів в так звану державну раду Республіки Крим, так звані законодавчі збори Сімферополя, а також так звана сільська рада Роздольненського району", - йдеться в повідомленні.

При цьому в польському міністерстві нагадали, що в резолюції Генеральної Асамблеї ООН №68/262 від 27 березня 2014 року російська анексія Криму визнана явним порушенням міжнародного права.

Читайте також: США не визнають псевдовибори в окупованому Криму

13 вересня влада Російської Федерації оголосили єдиним днем голосування на місцевих виборах різних рівнів. Крім власне території РФ, голосування організовано також і в окупованому Криму.

Раніше повідомлялося про те, що Уряд України розробив Стратегію деокупації Криму, проте в даний момент документ не є публічним. Крім того, Україна розробляє економічну стратегію для східних регіонів країни, яку представлять у вересні.

Детальніше про окуповану кримську реальність, вивчені уроки і наступні дії, читайте в статті Еміне Джапарової "Медова пахлава" стала "хворостом в мєду" для ZN.UA.