UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС підтвердило загибель третього українця в Ізраїлі

Також на разі не відома доля ще шести громадян України. 

Міністерство закордонних справ заявило про підтвердження інформації про загибель іще одного українця в Ізраїлі, де продовжуються бойові дії. Відповідну заяву опублікував речник МЗС Олег Ніколенко в Facebook.

«Таким чином, наразі загальна відома кількість жертв серед громадян України – троє людей. Іще дев’ять наших громадян отримали поранення. Їхній стан, а також місця госпіталізації уточнюються», - зазначив представник міністерства.

Також він додав, що ще шість українців вважаються зниклими безвісти. Їхнім пошуком займаються дипломати в співпраці із ізраїльськими правоохоронцями.

Ніколенко зазначив, що наразі близько 700 українців не можуть виїхати із Ізраїлю через скасовані авіарейси.

«МЗС, Офіс Президента, посольство в Ізраїлі працюють в режимі 24/7 над організацією повернення наших співвітчизників. Деталі будуть додатково повідомлені громадянам, які вже звернулись до українського посольства», - додав він.

Також 170 українців заявили про бажання евакуюватися із Сектора Газа. На разі оперативний штаб МЗС, українські посольства в регіоні та інші причетні відомства України опрацьовують можливі шляхи виїзду, однак ситуація ускладнюється триваючими бойовими діями.

При цьому речник МЗС додав, що український хлопчик, який був врятований в Сдероті, відновлюється після успішної операції. Він знаходиться під опікою посольства, йому надається вся необхідна медична та психологічна підтримка.

Читайте також: Посол України в Ізраїлі розповів про проблеми з евакуацією українців

За минулу добу ЦАХАЛ вразив понад 200 цілей у Ґазі та розмістила 300 тисяч військових на кордонах із Сектором Ґази.

Станом на 11 жовтня відомо, що внаслідок дій терористів загинуло понад 1200 ізраїльтян, доля ще 150 викрадених ХАМАСом невідома.

Наступ бойовиків ХАМАСу на Ізраїль матиме довгоперспективні наслідки для України, в тому числі і в питанні наданні озброєння міжнародними партнерами, оскільки ситуація в цьому регіоні завжди привертала значну частину уваги політичних важковаговиків. Причини й наслідки нинішньої ескалації пояснює В'ячеслав Ліхачов у статті «Атака на Ізраїль. Як таке взагалі могло статися?» на ZN.UA.