UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС перевіряє інформацію про загоряння судна з одеськими моряками біля Шрі-Ланки

Поки що з судном немає зв'язку

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба терміново доручив посольствам в Індії і Сінгапурі перевірити інформацію про загоряння біля Шрі-Ланки судна MSC MESSINA, на борту якого були українські моряки. Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко на сторінці в Twitter.

«Глава МЗС України Дмитро Кулеба доручив посольствам України в Індії та Сінгапурі негайно перевірити ситуацію на судні MSC MESSINA, серед членів екіпажу якого можуть бути громадяни України», - написав Ніколенко.

За даними порталу «Seafarers Journal», в районі Шрі-Ланки загорілося судно під назвою MSС MESSINA, на борту якого перебували моряки з Одеси.

«У соцмережах повідомляється, що в машинному відділенні згорів 20-річний моряк з Одеси. Це був його другий рейс. Решта членів екіпажу перебувають на аварійному судні», - повідомляє видання.

Пригода сталася 25 червня, з того моменту екіпаж знаходиться без зв'язку.

Читайте також: В Одеській області біля курорту виявлено затонуле в Чорному морі судно

Раніше в затоці Омана затонуло допоміжне судно Khark - найбільше навчальне і логістичне судно ВМС Ірану. Військове судно прямувало в міжнародні води для участі в навчальній морської операції, і знаходилося поблизу іранського порту Джаськ, коли на його борту спалахнула пожежа.