UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС опублікувало застереження від поїздок до Ізраїля та Палестини

Окремо нагадали, що Ізраїль на рівні уряду заборонив в’їзд українцям

Через ескалацію збройного конфлікту між Ізраїлем та Палестиною та постійними ракетно-мінометними обстрілами населених пунктів, а також масові заворушення у великій кількості міст Ізраїлю, що супроводжуються хвилею насильства, Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Держави Ізраїль та Палестини. Про це говориться у відповідному зверненні на сайті МЗС.

Тим громадянам, які вже перебувають на території цих країн потрібно уважно дотримуватись правил власної безпеки та слухати повідомлення та роз’яснення місцевих компетентних органів та їх представників. МЗС наполягає на неухильному виконанні їх вимог та інструкцій.

«У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію або виникнення інших обставин, що вимагають негайного консульського реагування, необхідно звертатися до Посольства України в Державі Ізраїль (телефон екстреного зв’язку +972-546-676-782), дипломатичної установи України в Палестині (телефон екстреного зв’язку: +972-59-969-95-61) або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України за телефоном: +38 044 238-16-57.

Також у МЗС нагадали, що залишається чинним рішення  уряду Держави Ізраїль щодо заборони в’їзду на територію країни іноземців з території України, в т.ч. громадян України, у контексті актуальної епідеміологічної ситуації.

Нагадаємо, що палестинське угруповання ХАМАС та Ізраїль продовжують вести смертельний шквал ракетних обстрілів та авіаударів. Із Сектору Гази в бік Ізраїлю випустили близько 850 ракет. Згідно із Західними ЗМІ, таке загострення конфлікту може перетворитися на повномасштабну війну.