UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС надало поради щодо тестів на COVID-19, які потрібні для виїзду за кордон

Сертифікат ПЛР-тесту має містити обов’язкову печатку лабораторії.

Міністерство закордонних справ опублікувало рекомендації щодо ПЛР-тестування на COVID-19 для українців, які зібралися подорожувати за кордоном, інформує міністерство у Facebook.

 

МЗС зазначило, щоб не виникло проблем при перетині кордону, необхідно здавати ПЛР-тестування у верифікованих МОЗ лабораторіях. Сертифікат про ПЛР-тестування має містити печатку лабораторії, підпис лікаря та/або QR-код та переклад на визначену країною призначення іноземну мову (зазвичай англійську).

Перевірити актуальний режим в’їзду до будь-якої країни можна на інтерактивній карті на сайті МЗС України.

У серпні українці отримали можливість відвідувати ще три країни: Фінляндію, Швейцарію та Угорщину.

Читайте також: Скасування других закордонних паспортів матиме негативні наслідки для українців, проте нічого не дасть Європі — експерт

Нагадаємо, з 5 серпня в Україні почали діяти нові правила  перетину українського кордону. Ввели ПЛР-тестування для тих, хто приїжджає в країну без підтвердження вакцинації, а прибулі з Індії та РФ мають пройти самоізоляцію. Попри це, уряд з 7 серпня скасував дозвіл іноземцям порушувати строк перебування в Україні через обмеження в умовах карантину. За порушення терміну перебування в Україні на іноземців накладатиметься штраф у розмірі від 1 700 гривень до 5 100 гривень.