UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС має намір збільшити строк дії короткострокових віз для іноземців

Департамент консульської служби працює над лібералізацією візового режиму для іноземних громадян, що прямують до країни.

Департамент консульської служби МЗС України розглядає проект нової редакції правил оформлення віз для в'їзду в Україну, що передбачає, зокрема, зменшення термінів оформлення віз для іноземців та збільшення терміну дії короткострокових віз до 10 років.

"Зараз на завершальній стадії міжвідомчого погодження перебуває проект нової редакції "Правил оформлення віз для в'їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію", який було розроблено з метою адаптації міграційно-візової політики України до стандартів Європейського Союзу та приведення нормативно-правової бази у візовій сфері у відповідність до сучасних вимог.", - йдеться в повідомленні відомства в Facebook,

Так, терміни оформлення віз в терміновому порядку пропонується скоротити до 5 робочих днів, у звичайному порядку – до 10 робочих днів.

Крім цього, візові анкети можна буде подавати через онлайн-форму. Тарифну ставку за оформлення всіх типів віз, в той же час, планують зменшити до 65 доларів США.

Крім того, проект передбачає збільшити термін дії довгострокової візи: за новими правилами, вона буде видаватися як багаторазова, на 90 днів (зараз – на 45 днів).

У МЗС підкреслюють, що робота над проектом ще не завершена.

"Запрошуємо зацікавлені сторони до обговорення проекту з метою вироблення сучасних і прозорих процедур оформлення українських віз", - резюмується в повідомленні відомства.

Читайте також: Фінляндія виступила за безвізовий режим для України і Грузії

Нагадаємо, з 1 червня Міністерство закордонних справ України приступило до введення в експлуатацію інформаційно-телекомунікаційної системи "Віза", покликаної полегшити процедуру надання віз для іноземців, що прямують до України.

У той же час, з 20 червня Київ спростив процедуру видачі віз для китайських громадян, а в перспективі розглядає можливість ввести для деяких категорій громадян КНРбезвізовий режим.