UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Ізраїлю анонсувало відкриття в Єрусалимі дипустанови України

Офіс з просування інновацій та інвестицій в Єрусалимі отримає статус дипломатичного представництва.

Україна відкриє в Єрусалимі дипломатичну установу - офіс з просування інновацій та інвестицій. Про це повідомив міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац.

"Офіс отримає статус дипломатичного представництва України в Єрусалимі. Основним напрямом діяльності цієї установи буде просування інновацій та інвестицій у сфері високих технологій", - заявив міністр.

За словами глави МЗС, відкриття офісу з просування інновацій і інвестицій є одним з підсумків візиту прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньяху у Київ влітку 2019 року. Тоді в ході переговорів обговорювалася можливість відкриття окремих офісів в Києві та Єрусалимі.

"Ця подія є результатом стійких відносин у сфері зовнішньої політики між нашими державами. Крім того, воно є свідченням намірів обох сторін продовжувати і просувати ці відносини у всіх сферах, приділяючи особливу увагу економічному співробітництву та сфері інновацій і високих технологій", - зазначив Кац.

Подію також анонсував очільник українського МЗС Вадим Пристайко.

Україна та #Ізраїль стають ближче - важлива подія. За результатами домовленостей @ZelenskyyUa з @IsraeliPM плануємо відкриття офісу інновацій в Єрусалимі, який разом з