UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Білорусі викликало українського посла через нібито "падіння ракети ЗСУ" в республіці

Ігорю Кизиму там вручили ноту через інцидент.

Міністерство закордонних справ Білорусі викликало надзвичайного і повноважного посла України в республіці Ігора Кизима, щоб вручити йому ноту щодо нібито "падіння української ракети" на білоруську територію. Цю інформацію підтвердив сам Кизим у коментарі "Суспільному".

Він також розповів, що в республіці зараз триває "розслідування" стосовно інциденту, який стався під час масованого ракетного обстрілу України з боку російських окупантів 29 грудня.

Читайте також: У Білорусі змінюються настрої щодо війни РФ проти України – Кизим

Дещо раніше білоруське агентство "БЕЛТА" написало, що Кизиму висловили "рішучий протест".

У Міністерстві ж оборони республіки вже уточнили, що ракету, яка летіла з території України, нібито було збито військовими ППО. За "попередньою інформацією" Мінська, це була одна з ракет комплексу С-300, тобто нашої протиповітряної оборони.

Чи вдалося Путіну отримати бажане під час першого за три роки візиту до Мінська у питанні участі Білорусі у російсько-українській війні та інтеграційних проектах? Вирішити "чутливі економічні питання" та "головні питання оборони та безпеки"? Про результати поїздки російського президента до Мінська читайте у статті Володимира Кравченка "Навіщо Путін гостював у Лукашенка".