UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВС зміцнило свої підрозділи у трьох східних областях силами з інших регіонів

У Харківську, Донецьку і Луганську області прибули спецпідрозділи, які, за словами глави МВС, "в змозі адекватно реагувати без урахування місцевої специфіки та без урахування місцевих нюансів, які можуть дати відсіч будь-якому агресивному дії".

Міністерство внутрішніх справ України зміцнило свої угруповання Харківській, Донецькій і Луганській областях силами з інших регіонів країни і готова дати відсіч будь-якій агресії, стверджує глава відомства Арсен Аваков.

"МВС додатково зміцнило всі свої підрозділи та групування у всіх трьох східних областях - і в Харкові, і в Луганську, і в Донецьку. Скрізь підтягнуті сили з інших регіонів країни. Це спецпідрозділу, які в змозі адекватно реагувати без урахування місцевої специфіки та без урахування місцевих нюансів, які можуть дати відсіч будь-якому агресивному дії", - заявив він по телефону з Харкова в ефірі "5 каналу" в понеділок, 7 квітня.

При цьому він зазначив, що "багато міліціонерів у Харкові, м'яко кажучи, не виконали своє завдання". "Але правда і в тому, що досить ясно стало тепер, що і в міліції Харкова, коли непроста ситуація, яка місяць не змінюється так швидко, як хотілося б, але і в цієї міліції є патріоти, які роблять те, що повинні - роблять свою роботу", - підкреслив Аваков.

- "Русский мир" намагається взяти реванш

Він розповів про тривалі протистояннях в Харкові. "У холі адміністрації (Харківської обласної державної адміністрації) знаходиться близько 80 осіб (проросійських мітингувальників). За кордоном периметра обласної адміністрації зараз знаходиться близько півтора тисяч мітингувальників. Не так давно розійшовся інший мітинг - евромайдановцев", - зазначив міністр.

"Вдень було кілька зіткнень. Міліція затримала кілька людей, які нападали на евромайдановцев, вилучивши у них пістолети, заточування, ножі", - додав міністр.

На питання, ідентифіковані призвідники сепаратистських акцій в Харкові, він відповів ствердно, зазначивши, що визначені "кілька людей лідерів, які перебувають в натовпі". Також ідентифіковані немісцеві учасники проросійських акцій, які плутаються в географії міста, однак "ми чітко розуміємо, що значна частина присутніх - це реально харківські маргінали зі значним додаванням комуністичного електорату", зазначив міністр.

"Хочу запевнити всіх: емоція підігрітого сепаратизму, пройде як похмілля. Наслідки будуть невідворотними, як і підсумок буде невідворотним. Ситуація повністю під контролем", - резюмував Він. !zn

Читайте також:

В Одесі самооборона Майдану затримала сепаратистів з зброєю

У Харкові сепаратисти по гучномовцю оголосили про створення "народної республіки"

США закликали Росію не дестабілізувати ситуацію на південному сході України

Ландік звинуватив в організації заворушень в Луганську "банду Партії регіонів"