UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВС задіє майже 136 тис. силовиків на виборах 25 жовтня

Поліція вже зафіксувала більше 300 повідомлень про порушення виборчого законодавства.

Під час місцевих виборів в Україні, які заплановані на 25 жовтня, забезпечуватимуть громадський порядок майже 136 тис. правоохоронців. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, передає прес-служба МВС в п'ятницю, 18 вересня.

За його словами, до несення служби із забезпечення правопорядку під час виборів залучатимуться всі сили і авіаційні підрозділи. МВС планує задіяти майже 136 тис. силовиків.

«Я бачу два основних напрямки роботи при забезпеченні правопорядку виборчого процесу. Це превентивна робота і підготовка особового складу. Основний тягар ляже на Національну поліцію. Головне завдання поліцейських - виявлення адміністративних і кримінальних правопорушень і доведення їх до суду», - розповів Яровий.

У свою чергу голова Нацполіціі України Ігор Клименко повідомив, що вже зареєстровано 330 заяв та повідомлень, пов'язаних з порушенням виборчого процесу.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань (Ердр) внесено відомості про 34 кримінальних злочини, дев'ять з яких - по ст.160 КК (підкуп виборця).