UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВС: Український дім звільнили за наказом Захарченко

МВС повідомив, що "група резерву правоохоронців, яка перебувала на відпочинку в Українському домі, покинула приміщення за рішенням керівника відомства".

Міністерство внутрішніх справ України заявило, що солдати внутрішніх військ залишили Український дім не в результаті переговорів з опозицією, а за наказом міністра.

"За рішенням керівника відомства група резерву правоохоронців, яка перебувала на відпочинку в Українському домі, залишила приміщення", - повідомила прес-служба МВС.

"Під час перебування правоохоронців в Українському домі мітингувальники заблокували приміщення і намагалися провокувати міліціонерів на сутички, незважаючи на чисельну перевагу останніх. Працівники міліції не піддалися на провокації, не дали приводу до ескалації і проявили витримку", - продовжує прес-служба відомства.

За версією міністерства, метою мітингувальників було "взяття в полон" правоохоронців для подальшого обміну на заарештованих активістів "Евромайдана".

В офіційному акаунті "Евромайдана" в Twitter цю заяву назвали абсурдом.

Як повідомлялося раніше, демонстранти організували коридор, щоб дати можливість що перебували в Українському домі правоохоронцям безпечно покинути приміщення. Для переговорів в будівлю зайшли депутати Верховної Ради Віталій Кличко та Андрій Парубій.

Після декількох годин облоги будинку звідти вийшли близько 200 солдатів Внутрішніх військ. !zn