UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВС: Росіяни у Вовчанську беруть у полон цивільних. Одну людину вони розстріляли

Групи Нацполіції намагаються забезпечити подальшу евакуацію, попри загрози та постійні обстріли.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що у північній частині Вовчанська росіяни беруть цивільних мешканців у полон. До сьогодні там тривала евакуація, Нацполіція проводить її, попри загрози та постійні обстріли. Про це він написав на своєму Tg-каналі. 

"Російські військові ... не дозволяли місцевим мешканцям евакуйовуватися: людей почали викрадати та зганяти до підвалів, — наголосив він. — Відомо про перші розстріли цивільних російськими військовими. Зокрема, один із мешканців Вовчанську намагався втекти пішки, відмовився виконувати команди загарбників — росіяни його вбили". 

Поліція вже розпочала кримінальне провадження за фактами порушення правил та звичаїв війни. Тим часом евакуаційні групи Нацполіції намагаються забезпечити подальшу евакуацію. 

Читайте також: Зеленський приїхав до Харкова обговорити ситуацію біля Вовчанська

Нагадаємо, у Генштабі повідомили, що ЗСУ зірвали плани ворога максимально вклинитись у глибину міської забудови Вовчанська і там закріпитися. Зараз бої тривають в північній частині міста, захисники тримають окупантів під вогневим контролем.