UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВС про трагедію у Чайці: 13-річний син Частякова у важкому стані, донька також постраждала

Поліція закликає українців не зберігати вдома боєприпаси. 

Речниця МВС Мар'яна Рева заявила, що, за версією слідства, причиною загибелі майора Геннадія Частякова було необережне поводження з боєприпасами. Під час телемарафону вона констатувала, що саме за цим фактом проводиться розслідування. 

Втім, справа може бути перекваліфікована, якщо з'являться інші докази. 

Щодо 13-річного сина Частякова спікер МВС наголосила, що хлопець зараз знаходиться у лікарні під наглядом лікарів. Він у важкому стані. Ба більше, під час інциденту постраждала також донька військового. 

"Ми закликаємо не зберігати вдома боєприпаси. Для цього і працює поліція на блокпостах, проводяться перевірки, аби такого не було. Вся зброя має бути зареєстрована", — резюмувала чиновниця.

Читайте також: Залужний відреагував на вбивство свого помічника

Нагадаємо, ввечері 6 листопада стало відомо про загибель за трагічних обставин у своєму будинку у селі Чайка майора Геннадія Частякова. 39-річний військовий був помічником та другом головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

У поліції згодом розповіли деталі трагедії. У свій день народження майор отримав у подарунок гранати нового західного зразка, які приніс додому. Там одну з них в руки взяв 13-річний син Частякова, після чого військовий забрав гранату та висмикнув кільце. Це й стало причиною трагедії.