UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВС оскаржило відновлення Бочковського на посаді голови ДСНС

Бочковський хоче повернутися на своє робоче місце вже завтра.

Міністерство внутрішніх справ України та Державна служба із надзвичайних ситуацій у касаційному порядку оскаржили відновлення на посаді колишнього очільника ДСНС Сергія Бочковського. Не зважаючи на це, Бочовський має намір повернутися на своє робоче. Про оскарження рішення щодо відновлення Бочковського на посаді голови ДСНС свідчить розпорядок справ на сайті суду.

"Завтра о 9:00 він з Постановою Київського апеляційного адміністративного суду, який також визнав незаконним звільнення Сергія Бочковського та поновив його на посаді керівника ДСНС з 25.03.2015, виходить на роботу", - йдеться у повідомленні адвокатського об'єднання AVER LEX.

Перед цим адвокат екс-голови ДСНС Володимир Єніч повідомив у коментарі "Українській правді" про те, що Бочковський вийде на роботу "можливо завтра, можливо, в п'ятницю".

Однак, за словами самого Бочковського, Кабінет міністрів України не надав йому відповідний дозвіл, тому, скоріше за все, він не зможе потрапити до будівлі ДСНС щоб повернутися до роботи.

На сайті суду зазначено, що МВС подало до суду відповідну скаргу 13 серпня, а ДСНС – 14 серпня. Обидві скарги вже зареєстровані в суді, однак дата засідання та склад суддів поки невідомі.

Нагадаємо, що в квітні Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував розпорядження Кабміну про звільнення Сергія Бочковського з посади голови ДСНС.

На засіданні Кабміну 25 березня 2015 року правоохоронці затримали Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою у зловживаннях та причетності до корупційних схем у ДСНС. Уряд звільнив цих чиновників. Їм було оголошено про підозру.

28 березня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Бочковському у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн гривень. Бочковський вийшов під заставу 2 квітня.

8 жовтня Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою чиновників. Дії Бочковського кваліфікували за ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК.

Дії Стоєцького також кваліфіковані за ч.4 ст.368 і ч.2 ст.364 КК. За інформацією МВС, дії колишніх чиновників завдали збитків державі на суму понад 6,6 млн гривень.

3 листопада 2015 року було завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-чиновників у зловживанні службовим становищем, вимагання у підлеглих хабара у вигляді грошей та земельної ділянки і внесення неправдивих відомостей в офіційні документи. Обвинувальний акт з цього епізоду був направлений до суду.