UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВС оприлюднило тривожну статистику ДТП в Україні

Нова аварія на дорозі відбувається кожні три хвилини.

В Україні в середньому кожні три хвилини відбувається одне ДТП і, кожні 15 хвилин в дорожній аварії травмується одна людина.

Про це під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Здорова Україна" повідомила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук.

У 2020 році, за її словами, в ДТП постраждали майже 32 тисячі осіб.

"В Україні тільки за минулий рік на дорогах постраждали майже 32 тисячі людей, понад 3,5 тисячі громадян - водії, пасажири та пішоходи, на жаль, загинули. У середньому кожні 3 хвилини трапляється одне ДТП, кожні 15 хвилин травмується одна людина, і кожні 3 години, на жаль, одна людина гине", - сказала Ковальчук.

В Україні головними факторами ризику скоєння ДТП з тяжкими наслідками є:

В Україні для поліпшення ситуації з аварійністю на дорогах встановлені 130 комплексів фото- і відеофіксації порушень ПДР.

"Якщо порівнювати з минулим роком, то кількість аварій зі смертельним результатом зменшилася на 17%, і на 14% зменшилася кількість ДТП з травмованими особами. Тобто, загинули на 133 особи менше і травмувалися на 1 010 осіб менше. Звичайно, ми очікуємо, що зі збільшенням кількості таких камер фіксації відповідно і смертність на дорогах так само зменшиться більш ніж удвічі ", - повідомила заступник міністра.

Читайте також: У Румунії розбився автобус з українцями: двоє загинули, ще двоє у важкому стані

Сьогодні за добу камери фіксують орієнтовно 7 тисяч правопорушень ПДР. Тобто, кількість порушень на дорогах з моменту запуску системи зменшилася в 8 разів, сказала Ковальчук.

Також вона нагадала, що з березня 2021 року штраф в Україні за непристебнутий ремінь безпеки зріс в 10 разів - до 510 гривень.

Нагадаємо, в Києві 12 червня в дорожньо-транспортній пригоді загинув відомий тренер з бодібілдингу Руслан Акіжанов, повідомили в Національній федерації бодібілдингу України.

Також в Києві на Брест-Литовському шосе сталася смертельна ДТП. При виїзді з Києва водій вантажівки, який їхав в напрямку метро «Житомирська», зніс металевий відбійник і вилетів на зустрічну смугу, де лоб в лоб зіткнувся з легковим авто.

Також повідомлялося, що в столиці почали обмежувати швидкість руху автомобілів біля шкіл і лікарень. Замість раніше дозволених 50 км/год будуть встановлені обмежувальні знаки в 30 км/ч. Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов