UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВС опрацювало 2,6 тис. звернень родичів полонених, зниклих та загиблих військових

Зателефонувавши на гарячу лінію, ви зможете залишити інформацію щодо своїх родичів, яких шукаєте після початку подій 24 лютого.

Оператори гарячої лінії МВС опрацювали понад 2,6 тис. звернень родичів військовослужбовців: полонених, зниклих безвісти та загиблих. Про це йдеться в повідомленні відомства у телеграм-каналі.

З 1 червня у МВС розпочато прийом звернень рідних та близьких полонених, зниклих безвісти та загиблих українських захисників. З цей період оператори гарячої лінії МВС опрацювали понад 2,6 тис. звернень.

Переважна більшість дзвінків надходили в питаннях особового складу ЗСУ, понад 17% від родичів нацгвардійців, майже 7% від родин прикордонників. Громадяни також цікавляться долями родичів з ТРО та Нацполіції.

Читайте також: Глава МВС розповів, скільки потрібно часу на повне розмінування України


У відомстві нагадують номер цілодобового багатоканального телефону довіри – +38 (089) 420 18 66. Зателефонувавши на гарячу лінію, ви зможете залишити інформацію щодо своїх родичів, яких Ви шукаєте через військові дії з боку РФ.

Кожен, хто звернеться на гарячу лінію МВС України, отримає психологічну допомогу, а також роз’яснення щодо прав, які мають рідні військовополонених, зниклих безвісти та загиблих осіб.

Нагадаємо, згідно з даними одного з останніх перехоплень СБУ, загарбники планують «розмінувати» Маріуполь, випустивши полонених українців на мінні поля.