UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВС може порушити кримінальну справу проти Путіна через візит до Криму

Путін є особою недоторканною, тому його навіть не можна подати в Інтерпол, зазначив Геращенко.

МВС може розглянути можливість порушення кримінальної справи за фактом незаконного перетину українського кордону президентом РФ Володимиром Путіним у зв'язку з його візитом в анексований Крим. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі ТРК Київ.

"Я думаю, що такий варіант (порушення кримінальної справи, - ред.) можна розглянути. Я доповім міністру про такий варіант. Єдине, що Путін є особою недоторканною, тому його навіть не можна подати в Інтерпол, як президента держави. Віденська конвенція дипломатична. Тому його притягти до відповідальності буде неможливо", - підкреслив Геращенко.

Нагадаємо, в середу президент Російської Федерації Володимир Путін почав свій візит в окуповану Автономну Республіку Крим.

МЗС України вважає неприйнятним намір провести в Криму засідання вищого керівництва РФ з участю президента Володимира Путіна. 'Крим незаконно окупований. Перебування там керівництва Російської Федерації є неприйнятним. Це чітка і однозначна позиція українського МЗС", - сказав Лубківський.

Як відомо, президент РФ Володимир Путін має намір 14 серпня в Ялті зустрітися з представниками всіх фракцій Держдуми і члени Ради Федерації. У зустрічі також візьме участь прем'єр-міністр Росії Дмитро Медвєдєв.

21 березня, президент Росії підписав договір про входження Криму до складу РФ на основі референдуму, проведеного 16 березня 2014 року в автономній Республіці Крим та місті Севастополі. Українська влада та міжнародна спільнота не визнають підсумків референдуму, а також входження АРК до складу Російської Федерації. !zn

Читайте також:

Путін в анексованому Криму звернеться до російських депутатів

Євросуд почав розгляд позову України до Росії щодо анексії Криму

Foreign Policy: Як може виглядати Росія в 2035 році, якщо Путін доб'ється свого

Обама порівняв Росію з дволиким Янусом і передрік їй згубні перспективи