UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мудрий пануватиме над зірками: військове керівництво та бойові підрозділи привітали українських розвідників з професійним святом

Ці люди здобувають важливу для нашої держави інформацію, завдають вагомих втрат ворогу та суттєво послаблює його потенціал. 

Сьогодні, 7 вересня, в Україні відзначають День воєнної розвідки. Зі святом українських розвідників привітало як військове керівництво, зокрема президент Володимир Зеленський, очільник ГУР МО Кирило Буданов та головним ЗСУ Олександр Сирський, так і бойові українські підрозділи.

Саме в цей день у 1992 році при оборонному відомстві України створили Управління воєнної стратегічної розвідки Міноборони. А 7 вересня 2022 року президент Володимир Зеленський видав указ про встановлення свята. 

Гасло воєнної розвідки України — "Мудрий пануватиме над зірками". На емблемі структури зображена сова, що пронизує територію країни-агресора Росії. Цікаво те, що на емблемі російської розвідки зображений кажан, який є здобиччю сови. 

Президент Зеленський у привітання на своїй сторінці у Facebook висловив подяку усім, хто здобуває важливу для нашої держави інформацію, завдає вагомих втрат ворогу, суттєво послаблює його потенціал, захищає інтереси України та українців.

"Пишаємось вами й вашими результатами. Слава воєнній розвідці України!" — підсумував глава держави. 

 

Очільник ГУР Буданов наголосив, що сьогодні розвідники пишуть нову історію структури, сторінки якої героїчні, драматичні й трагічні. Та це допомагає Україні рухатися до перемоги.

"Хто присвятив себе професії розвідника — свідомо йде на самопожертву заради України, адже інформація, добута та надана в потрібний час, може мати історичне значення для держави й бути вирішальним фактором у війні", — зауважив він. 

А головком Сирський на своєму Tg-каналі зауважив, що від роботи воєнної розвідки залежить успіх на полі бою та ефективне знищення ворога. Він подякував розвідникам за мужність та незламність і побажав міцного здоров'я. 

"Сьогодні тисячі розвідників зі зброєю у руках пліч-о-пліч у складі Сил оборони України на передовій відбивають російські атаки, наближаючи нашу перемогу", — наголосив Сирський. 

Розвідників привітали й у ССО. Окремий полк "Рейнджер" на своєму акаунті в Instargam назвав їх професійними, сміливими та непомітними. 

"Про більшість успішних операцій розвідки не прийнято розповідати публічно. Воєнні розвідники не розкривають своїх облич, не називають імен, — йдеться у повідомленні "Рейнджерів. — Вони часто ходять по лезу. Діють там, де багатьом не під силу. Чітко, виважено, послідовно та болісно для противника".

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Окремий полк ССО "РЕЙНДЖЕР" (@rangers_sof_ua)

Також розвідників привітали у 5-й окремій штурмовій Київській бригаді.