UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОЗ закликало посилити захист пенсіонерів на час карантину

МОЗ приділяє особливу увагу інформаційній кампанії щодо коронавірусу для літніх людей.

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець закликав українців на час карантину захистити літніх батьків і родичів від необхідності відвідувати людні місця у зв'язку з високими ризиками зараження коронавірусом. Про це інформує прес-служба МОЗ.

За його словами, літні люди, особливо з хронічними хворобами, перебувають у групі ризику щодо кількості випадків зараження і летальних випадків.

"Саме тому МОЗ України приділяє особливу увагу цій категорії населення, вживає заходів, проводить інформаційну кампанію, щоб знизити такі ризики. Я також закликаю всіх громадян в цей період бути особливо свідомими: літні батьки зараз найбільше потребують уваги та піклування. Забезпечте їх усім необхідним, щоб мінімізувати потребу відвідувати місця масового скупчення під час карантину", - повідомив Ємець.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 13 березня, на Житомирщині померла 71-річна пенсіонерка, у якої був діагностований COVID-19. У семи київських лікарнях можна зробити безкоштовні тести на коронавірус.

З 12 березня в Україні ввели карантин у зв'язку з поширенням коронавірусу в світі. У столиці та інших містах закрили навчальні заклади на карантин і скасували проведення масових заходів.