UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОЗ скасувало 74 рішення Хмельницької МСЕК про надання груп інвалідності військовозобов'язаним — ЗМІ

Для однієї частини групу з II змінили на III, а для іншої — взагалі скасували. 

Після перевірки МОЗ скасувало висновки Хмельницької МСЕК про надання групи інвалідності для 74 військовозобов'язаних, повідомляє видання "Українські новини". Там наголосили, що сьогодні відомство співпрацює з правоохоронними органами в рамках розслідування відповідного кримінального провадження. 

"Нині опрацьовано 18 779 медико-експертних справ. У 3 146 справах рішення МСЕК було визнано сумнівними та призначено додаткову експертизу. Після чого експертні рішення у 74 справах були переглянуті і скасовані", — йдеться у відповіді на запит видання. 

Внаслідок цього у 38 випадках II група інвалідності була змінена на III, а ще у 36 випадках встановлення інвалідності взагалі скасували. Тим часом перевірка Хмельницької МСЕК все ще триває. 

Читайте також: За час повномасштабної війни 300 тисяч українців набули статусу людей з інвалідністю — перша леді

Нагадаємо, голову медико-соціальної експертної комісії Хмельницької області Тетяну Крупу підозрюють у незаконному збагаченні. За даними слідства, вона налагодила схему підробки документів для чоловіків, які хотіли уникнути військової служби. Під час обшуку у неї в кабінеті слідчі виявили 100 тисяч доларів, медичні документи з ознаками підроблення, а також списки ухилянтів із прізвищами та фіктивними діагнозами. Вже вдома у посадовиці вилучили більше ніж 5 млн доларів та 5 млн гривень, 300 тисяч євро, брендові прикраси та документи, які можуть вказувати на відмивання грошей через різні бізнес-проєкти.